Английският език е неизменна част от нашето ежедневие. Сблъскваме се с него във  вкъщи, на работа, в магазина и дори докато “скролваме” на телефона си. Въпреки че постоянно сме изложени на него, за много от нас разбирането и говоренето на английски език остават трудност, която не може да преодолеем.

За щастие, с развитието на технологиите и науката, става все по-лесно да учим по начин, който е естествен, съобразен с нашия темп и силни страни.

По време на нашия уебинар ще ви запознаем с програмата Fast ForWord, която прави точно това:

 • Учи ни, следвайки стъпките, с които сме проговорили на майчиния си език
 • Изменя се спрямо нашите резултати
 • Прави обучителния процес лек и забавен.

Ще отговорим и на въпросите: 

 • Какви са естествените стъпки при усвояването на майчин език?
 • Какво стои зад бариерата ни да проговорим свободно? 
 • Как може да я преодолеем?

Регистрирайте се за нашия безплатен уебинар тук:

Дата и час на провеждане:
26.08.2021 г. (четвъртък) от 13:30 ч., на живо (LIVE) във Facebook страницата на NeuroEnglish.

Водещ:
Габриела Георгиева – сертифициран преподавател по английски език и ресурсен учител, бакалавър “Психология”

Р Е Г И С Т Р А Ц И Я:


  За кого е подходящ уебинарът:
  Всеки човек от 5 до 85 години (а може би дори 105), който има интерес и желание да подобри уменията си по английски език и иска да научи методи, чрез които да го направи.

   

  Организатор:
  Образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки.
   
  Каква е таксата за участие в уебинара:
  Участието е напълно безплатно, необходима е предварителна регистрация
   

  Приветстваме всеки, който иска да вземе активно участие в нашия уебинар.

  Задайте вашите въпроси предварително в чат или по имейл – info@nscenter.eu

  Научи повече за Fast ForWord :

  Какво е Fast ForWord ?

  Fast ForWord е софтуерна система за изучаване на английски език, която се състои от продуктите Fast ForWord и Reading Assistant. Тя е съставена от различни мини игри, в които се тренират всички основни езикови умения – слушане, четене с разбиране, говорене, граматика.

  Стъпките на обучение са сходни при тези, когато усвояваме майчиния си език. В началото, програмата включва упражнения, където се тренира разграничаването на сходните звукове в английския. По този начин ученикът свиква със звуковете, различни от българския, започва да ги чува и възпроизвежда по-добре. Това подобрява акцента и уменията за слушане.

  Програмата е разработена от невроучени в САЩ, които използват открития как мозъкът се учи, за да могат да създат упражненията по оптимален начин. Самият обучителен процес се случва под формата на игра, чрез преживяване, принципа „проба-грешка“ и модели – така както учим майчиният си език от 3 месечна до 3 годишна възраст. Fast ForWord се адаптира спрямо предизвикателствата на ученика и адаптира упражненията така, че те да отговарят на индивидуалните му нужди.

  Заедно с английския, програмата тренира и над 40 когнитивни умения, включващи концентрация, памет, обработка на информация и др.

  Как протича обучението?

  Обучението чрез системата Fast ForWord се извършва 100% онлайн в удобно за вас време и място. Единствените задължителни условия са:

  • Да имате компютър и слушалки;
  • Да имате стабилна Интернет връзка;
  • Да имате Chrome или съвместим уеб браузър.

  Когато започнете програмата, ще се запознаете със своя ментор. Той/тя ще следи как се справяте в упражненията, ще ви подкрепя, ще изпраща допълнителни материали, ако срещате предизвикателства, и ще отговоря на всичките Ви въпроси.

  Защо Fast ForWord?
  • Обучението е организирано изцяло под формата на онлайн игра. Всички упражнения използват компютърни анимации, което значително улеснява процеса на учене, защото играта е естествения начин за учене при човека. Използват се анимации, картинки и сюжети с цел по-ефективно възприемане и учене;
  • Програмата преодолява обучителните трудности, тъй като тренира слуховата обработка, когнитивните умения и функциите за възприятие на мозъка, както и цялостната памет и внимание;
  • Програмата може да се използва в свободно време на децата и възрастните. Упражненията могат да се правят по всяко време на деня;
  • Персонален учител наблюдава прогреса на детето или Вас по време на обучението и редовно изпраща подробни доклади;
  • Софтуерът зад “Fast ForWord“ следи резултатите на ученика и постоянно адаптира обучението според тях;
  • Изследванията доказват, че в рамките на от четири до шест седмици работа с програмата се постигат резултати, които могат да се постигнат за една-две години със стандартно обучение.
  Факти и научни изследвания

  През последните 20 години повече от 250 научни изследвания от реномирани университети в хиляди училища демонстрират ефективността на нашите програми при ученици в разнообразни области – от начално и основно обучение в детски градини и училища до ученици в гимназии и университети, както и в много други области.

  Организацията “Scientific Learning“, която стои зад Fast ForWord, е основана от Майкъл Мерзеник, Паула Талал, Уилям Дженкинс и Стивън Милър –  световно признати учени и изследователи в областта на образованието, неврологията, пластичността на мозъка, развитието на езика и затрудненията при четене; психологията, поведенческите алгоритми и мултимедийните технологии. Scientific Learning обединява всички тези области на знанието и психологията. Резултатът е достъпна, доказана технология, която помага на учениците да се научат да усвоят езика ефикасно и ефективно.

  Кои сме ние?

  Ние от Европейски център по невронауки предлагаме образователната програма – Fast ForWord – иновативен подход за изучаване на език и развиване на когнитивните ни умения, създаден от невролози и невропсихолози. Уникалният ни подход съчетава науката за учене, науката за работата на човешкия мозък и неговата пластичност, адаптивни технологии в разнообразни учебни среди и играта като първичен и естествен начин за учене. Програмата е подходяща за деца, които имат основни умения за работа с компютър и мишка, както и за възрастни.