Учените, създали Fast ForWord и Reading Assistant

Учените учредители, лидери в науката и технологията на учене.

 

Организацията “Scientific Learning“ е основана от Майкъл Мерзеник, Паула Талал, Уилям Дженкинс и Стивън Милър. Работата на тези изследователи е в челните редици в областта на образованието, неврологията, пластичността на мозъка, развитието на езика и затрудненията при четене; психологията, поведенческите алгоритми и мултимедийните технологии. Scientific Learning обединява различни области на знанието. Резултатът е достъпна, доказана технология, която помага на учениците да се научат да четат ефикасно и ефективно.Научете повече за учените зад нашите продукти:

Д-р Майкъл Мерзеник

http://www.scilearn.com/company/about-us/our-scientists/merzenich

Д-р Майкъл М. Мерзеник е член на Националната академия на науките за работата си в областта на мозъчната пластичност. Той е завършил университета в Портланд и е получил докторска степен от Джон Хопкинс.
Мерзеник е награден с повече от 50 патента и е допринесъл

със своите умения за разработката на софтуер за няколко терапевтични програми за обучение. Сред наградите му са международните награди IPSEN и Zülch.

Мерзеник е и главен научен сътрудник на Posit Science – организация, която се стреми да подобри здравето на мозъка на хора от всички възрасти, като използва ефективни, неинвазивни инструменти, които ангажират естествената пластичност на мозъка.

Д-р Мерзеник говори за текущата си работа с човешкия мозък и за това, което следва в Scientific Learning:
https://youtu.be/bfgpHWPlYo4

Д-р Мерзеник говори за подхода на научното обучение за ускоряване на ученето:
https://youtu.be/wSH6CYxyT-g

 Д-р Паула А. Талал

http://www.scilearn.com/company/about-us/our-scientists/tallal

Д-р Паула А. Талал получава  докторската си степен от Университета в Кеймбридж. Преди това е прекарала академичната си кариера в Университета Джон Хопкинс,  Рутгърс и понастоящем е член на Института Salk. През последните 30 години Талал ръководи различни изследователски екипи на NIH и NSF и публикува 250 статии за невробиологичната основа на речта, езика и четенето.

През 1996 г. тя участва в основаването на организацията Scientific Learning.
Талал е когнитивен невролог, сертифициран клиничен психолог, автор на над 200 професионални публикации и притежава няколко патента.

Тя печели награда на Томас Алва Едисън за работата си, която води до разработването на софтуера Fast ForWord. Д-р Талал получава бакалавърска степен от Нюйоркския университет и докторската си степен от Университета в Кеймбридж. Тя е участник в много научни консултативни съвети и правителствени комисии работещи върху затрудненията с езика и умствените увреждания.

Д-р Талал обсъжда интереса си към слуховата обработка и нарушенията на езиковото развитие:
https://youtu.be/4BLZNEkXjEQ

Д-р Талал говори за ефекта от сътрудничеството:
https://youtu.be/mbIp1HPWqKc

Д-р Уилям М. Дженкинс

http://www.scilearn.com/company/about-us/our-scientists/jenkins

Д-р Дженкинс е един от основателите на Scientific Learning. Той е експерт в обучението по мозъчна пластичност, поведенчески алгоритми и психофизични методи, както и експерт по мултимедийни и интернет технологии. 

Той е автор или съавтор на повече от 100 публикации и притежава 40 американски патента и 12 чуждестранни патента.

Дженкинс получава бакалавърска степен по психология заедно с магистърска степен и докторска степен в областта на психобиологията от Университета във Флорида. Дженкинс е автор или съавтор на множество софтуерни продукти.

Той е отличен с годишната награда на сп. “Discovery“ за технологични иновации и през 2000 г. получава наградата на Томас Алва Едисън.

Д-р Дженкинс говори за ранните си научни интереси и за срещата си с д-р Майкъл Мерзеник:
https://youtu.be/b687u452WcE

Д-р Стивън Л. Милър

http://www.scilearn.com/company/about-us/our-scientists/miller

Д-р Стивън Л. Милър е съосновател на Scientific Learning. Преди е работил в изследователския факултет на Центъра за молекулярни и поведенчески невронауки в Университета „Рутгърс“.

Невропсихолог с опит в диагностицирането и лечението на езикови увреждания и затруднения при четене, Милър има богат опит в организирането на клинични проучвания и провеждането на надзорни изследвания на деца и възрастни с такива увреждания. Неговата работа е представена в многобройни публикации и оценена с редица престижни награди.
Милър получава бакалавърска степен по психология от Университета „Блумсбург“, магистърска степен по неврология от Университета в Хартфорд, както и докторска степен по психология от Университета в Северна Каролина. Той получава допълнително обучение по невропсихология на четенето в Университета “Уейк Форест“.

Д-р Милър говори за значението на сътрудничеството с преподавателите и атмосферата в изследователския екип:
https://youtu.be/oGWlYhJceaA