Reading Assistant е единствената програма, която използва система за разпознаване на речта, за да подкрепя и коригира учениците, докато те четат на глас. По този начин, учениците четат по-гладко и разбират смисъла на текста.

Защо Reading Assistant?

Знаете, че детето ви чете текстове, подходящи за неговата възраст
Знаете, че дететео ви наистина чете текстовете
Детето усеща какво означава да чете гладко
Детето произнася правилната дума от текста
Ефективност, потвърдена от многобройни изследвания

Neuro English осигурява цялостна програма за четене, която се предоставя в индивидуален формат, за да удовлетвори нуждите на всеки ученик. Ние се стремим да премахнем трудностите, да тренираме гладко четене и разбиране и да осигурим възможност за четене на глас. Програмата се активира спрямо напредъка на ученика, обикновено след края на серията Fast ForWord Language или Fast ForWord Literacy.

Как работи Reading Assistant?

Ученикът си слага слушалки и микрофон и чете на глас текстове на компютър или iPad. Ако една дума е прочетена грешно, софтуерът спира и поправя ученика. Това позволява на учениците, които срещат затруднения, да се упражняват, без да бъдат съдени или да се срамуват поради факта, че не четат гладко.

Текстовете за четене са подходящи за ученици от 1 до 12 клас и възрастни и включват художествени и нехудожествени текстове от следните жанрове: статии, поезия, научна фантастика, митове и легенди, биографии, разкази, приказки и т.н. Програмата брои верните думи за минута и осигурява подробни доклади за представянето на ученика.

Учениците имат възможност да слушат запис на текста, да проверят значенията на непознатите думи в речника на програмата и да направят запис на текста, който четат на глас. След края на първия запис, учениците могат да видят кои думи са ги затруднили и да изслушат записа, който са направили. След това, учениците четат текста за втори път. Ако не постигнат необходимия брой верни думи за минута – четат текста за трети път. След третия запис те отговарят на въпроси за разбиране, за да се оцени колко добре са разбрали смисъла на текста, който са прочели.

Четенето на глас е важно за подобряване на уменията за четене. Това кратко демо показва как работи Reading Assistant.

Науката и технологията зад Reading Assistant

Технологията зад Reading Assistant работи на две нива. Първо, трябва да запише правилно гласа на ученика, докато той чете. Второ, трябва да подбере точния момент да го прекъсне, да го поправи и да му помогне. Ето кратко описание на науката, която прави това възможно.