Една снимка струва колкото хиляда думи, а посещението, колкото милион. Изживей живота в Образователен център Карнеги към Европейски център по невронауки като ни посетиш.

Научи повече за образователните системи “Fast ForWord”, MATHia, дейностите и услугите от които можете да се възползвате. Ще имате възможност да се запознаете с някой от нашите великолепни преподаватели.

Запишете се предварително като изберете удобен ден ог графика или позвъните на тел. 02 408 6886

Ден на отворените врати
Работилница 'Аз се уча на английски'

Водещ Габриела Георгиева,
преподавател по английски език, ментор и психолог.

Изпрати ми брошура FFW Английски
Работилница 'Аз се уча и развивам'

Водещ Йоана Марковска,
магистър логопед и ментор.

Изпрати ми брошура FFW Терапия

Ние, от Европейски център по невронауки, сме нетърпеливи за предстоящата учебна година и колко много ни предстои да научим през нея!

Отваряме вратите на Образователен център Карнеги, за да може взаимно да се запознаем, вие да разберете малко повече за дейността ни и заедно да научим нови и полезни неща!

В рамките на седмица от 24.08 до 31.08 са предвидени различни дейности и услуги, от които можете да се възползвате като:

 • Два вида работилници за деца – за обучение по английски или за говорно и когнитивно развитие.
 • Индивидуална консултация и тестване на упражненията от програмaта Fast ForWord.
 • Тестове за определяне на нивото на Английски език.
 • Логопедични консултации.
 • Безплатен уебинар на тема “Технологии и невронаука: как да учим английски като роден?”
 • Въпроси и отговори.

Запишете се предварително, като изберете удобен ден от графика или позвъните на тел. 02 408 6886.

Работилниците са предвидени за деца в 3 възрастови групи:

 • Група – 6-8 год.
 • Група – 9-12 год.
 • Група 12+

Запиши се за някоя от нашите работилници сега:

Приветстваме всеки, който иска да вземе активно участие по време на Денят на отворените врати. Може да зададете вашите въпроси предварително на имейл info@nscenter.eu.

Очакваме ви с радост и нетърпение!

Работилница 'Аз се уча на английски'

Водещ Габриела Георгиева,
преподавател по английски език, ментор и психолог.

Изпрати ми брошура FFW Английски
Работилница 'Аз се уча и развивам'

Водещ Йоана Марковска,
магистър логопед и ментор.

Изпрати ми брошура FFW Терапия

Научи повече за Fast ForWord :

Какво е Fast ForWord ?

Fast ForWord е софтуерна система за изучаване на английски език, която се състои от продуктите Fast ForWord и Reading Assistant. Тя е съставена от различни мини игри, в които се тренират всички основни езикови умения – слушане, четене с разбиране, говорене, граматика.

Стъпките на обучение са сходни при тези, когато усвояваме майчиния си език. В началото, програмата включва упражнения, където се тренира разграничаването на сходните звукове в английския. По този начин ученикът свиква със звуковете, различни от българския, започва да ги чува и възпроизвежда по-добре. Това подобрява акцента и уменията за слушане.

Програмата е разработена от невроучени в САЩ, които използват открития как мозъкът се учи, за да могат да създат упражненията по оптимален начин. Самият обучителен процес се случва под формата на игра, чрез преживяване, принципа „проба-грешка“ и модели – така както учим майчиният си език от 3 месечна до 3 годишна възраст. Fast ForWord се адаптира спрямо предизвикателствата на ученика и адаптира упражненията така, че те да отговарят на индивидуалните му нужди.

Заедно с английския, програмата тренира и над 40 когнитивни умения, включващи концентрация, памет, обработка на информация и др.

Как протича обучението?

Обучението чрез системата Fast ForWord се извършва 100% онлайн в удобно за вас време и място. Единствените задължителни условия са:

 • Да имате компютър и слушалки;
 • Да имате стабилна Интернет връзка;
 • Да имате Chrome или съвместим уеб браузър.

Когато започнете програмата, ще се запознаете със своя ментор. Той/тя ще следи как се справяте в упражненията, ще ви подкрепя, ще изпраща допълнителни материали, ако срещате предизвикателства, и ще отговоря на всичките Ви въпроси.

Защо Fast ForWord?
 • Обучението е организирано изцяло под формата на онлайн игра. Всички упражнения използват компютърни анимации, което значително улеснява процеса на учене, защото играта е естествения начин за учене при човека. Използват се анимации, картинки и сюжети с цел по-ефективно възприемане и учене;
 • Програмата преодолява обучителните трудности, тъй като тренира слуховата обработка, когнитивните умения и функциите за възприятие на мозъка, както и цялостната памет и внимание;
 • Програмата може да се използва в свободно време на децата и възрастните. Упражненията могат да се правят по всяко време на деня;
 • Персонален учител наблюдава прогреса на детето или Вас по време на обучението и редовно изпраща подробни доклади;
 • Софтуерът зад “Fast ForWord“ следи резултатите на ученика и постоянно адаптира обучението според тях;
 • Изследванията доказват, че в рамките на от четири до шест седмици работа с програмата се постигат резултати, които могат да се постигнат за една-две години със стандартно обучение.
Факти и научни изследвания

През последните 20 години повече от 250 научни изследвания от реномирани университети в хиляди училища демонстрират ефективността на нашите програми при ученици в разнообразни области – от начално и основно обучение в детски градини и училища до ученици в гимназии и университети, както и в много други области.

Организацията “Scientific Learning“, която стои зад Fast ForWord, е основана от Майкъл Мерзеник, Паула Талал, Уилям Дженкинс и Стивън Милър –  световно признати учени и изследователи в областта на образованието, неврологията, пластичността на мозъка, развитието на езика и затрудненията при четене; психологията, поведенческите алгоритми и мултимедийните технологии. Scientific Learning обединява всички тези области на знанието и психологията. Резултатът е достъпна, доказана технология, която помага на учениците да се научат да усвоят езика ефикасно и ефективно.

Кои сме ние?

Ние от Европейски център по невронауки предлагаме образователната програма – Fast ForWord – иновативен подход за изучаване на език и развиване на когнитивните ни умения, създаден от невролози и невропсихолози. Уникалният ни подход съчетава науката за учене, науката за работата на човешкия мозък и неговата пластичност, адаптивни технологии в разнообразни учебни среди и играта като първичен и естествен начин за учене. Програмата е подходяща за деца, които имат основни умения за работа с компютър и мишка, както и за възрастни.

Работилница 'Аз се уча на английски'

Водещ Габриела Георгиева,
преподавател по английски език, ментор и психолог.

Изпрати ми брошура FFW Английски
Работилница 'Аз се уча и развивам'

Водещ Йоана Марковска,
магистър логопед и ментор.

Изпрати ми брошура FFW Терапия