В съвременното общество английският език е необходимост. Колкото по-рано децата започнат да го изучават, толкова по-бързо ще станат добри в него. За съжаление, в забързаното ежедневие родителите нямат време да водят децата си на курсове и оттук произтича въпросът: Как хем детето да учи английски, хем родителят да ходи на работа? Едно решение е родителят да води детето си на курс след работа, но тогава детето е уморено след дългия учебен ден и курсът не е много ефективен. От друга страна, детето би предпочело да си играе на компютъра или таблета, отколкото да пише думи и да учи граматика. Ние знаем това и предлагаме алтернативен вариант: онлайн курс по английски език за вашето дете под формата на компютърна игра.

Детето получава достъп до онлайн платформа и прави упражненията 3-5 дни в седмицата по 30-50 минути на ден. Всяко ниво в нашата система включва между 5-7 игри, които развиват когнитивните умения на детето, докато то учи английска лексика и граматика. Фокусът на първите две нива в системата е върху разпознаването на звуците, фонемите, сричките и думите. Системата е базирана на науката невропластика и упражненията се адаптират спрямо резултатите на ученика. Когато той се справя добре, трудността на упражненията постепенно се увеличава. Когато среща затруднения, системата повтаря материала, докато детето го овладее. При всеки верен отговор, детето чува звук, който го окуражава да продължи да се старае така и за напред.

Въпреки че обучението е онлайн, детето има индивидуален ментор от първия ден на обучението си в Neuro English. В началото той/тя изпраща подробни ръководства и съвети за всички упражнения. При всяко влизане в системата, менторът получава подробна информация за представянето на детето във всяко от упражненията. Всяка седмица той/тя информира родителите как се справя детето. Ако то има затруднения с някое от упражненията, менторът изпраща допълнителни материали по имейла. Организираме и срещи на живо с деца, които имат затруднения с някои от упражненията.

За да започне, детето първо трябва да има желание да среща нови предизвикателства! На второ място, то трябва да разполага със стабилна Интернет връзка и може да използва компютър с мишка или таблет iPad.