Как четенето може да бъде забавно през лятото?

Как да окуражим децата си да четат през лятото, без да ги стресираме? Родителите често ни споделят, че децата им не обичат да четат и избягват да го правят, когато това не се изисква от тях изрично. Тези деца обикновено полагат неимоверни усилия по време на учебната година, както в час, така и вкъщи. За съжаление, те невинаги виждат резултатите от труда си в оценките, които получават. През лятото децата предпочитат да се фокусират върху по-разтоварващи дейности, които има по-голяма вероятност да им донесат видими резултати.

Особено важно е децата със затруднения с четенето да четат повече през лятото. Ако те свързват четенето единствено със запъване и подигравки, това може да има дълготраен негативен ефект върху мотивацията им. Как бихте могли да подобрите мотивацията им?

Четете им интересни неща

fast-forword-family-of-productsКогато децата ви виждат, че вие четете, те скоро ще последват примера ви. За начало можете да им четете редовно и да разглеждате заедно различни списания, онлайн статии и уебсайтове на теми, които са интересни за тях. Освен това, колкото повече картинки и видеа придружават статията, толкова по-лесно децата ще разберат смисъла й. По този начин децата ще си създадат положителни асоциации, свързани с четенето. Можете също така да се редувате в четенето. В началото може вие да четете по-дългите параграфи, а децата ви – по-кратките. По-късно можете да смените ролите си, така че децата ви да четат повече, а вие да слушате. Показвайте ангажираност и награждавайте усилията на децата си, за да бъдат мотивирани да се стараят все повече и повече в бъдеще!

Приказка за лека нощ

Можете да превърнете четенето в неизменна част от вашето ежедневие вкъщи. Например може всяка вечер преди лягане да отделите време за приказка за лека нощ. На книжния пазар можете да откриете книги с вълшебни приказки и множество илюстрации. Четете изразително, така че да заинтригувате любопитството на детето си какво ще се случи на героите на следващата страница. Освен това, по-голямото от децата ви може да чете кратки и лесни приказки на по-малкото си братче или сестриче. По този начин и двете деца ще се забавляват и по-голямото дете няма да се притеснява да чете, дори и по-бавно.

Възползвайте се от Лятната ни промо-ваканция за да научите или подобрите английския си език чрез Fast ForWord и Reading Assistant.

Лятна промо-ваканция 2018

Възползвайте се от Лятната ни промо-ваканция за да подобрите когнитивните умения на детето си и/или да започнете терапия чрез Fast ForWord и Reading Assistant.

Лятна промо-ваканция 2018

Reading Assistant Plus

reading-assistant-logoТази онлайн програма за четене „слуша“ детето, докато то чете текстове на английски език на глас, и го поправя, когато допуска грешки. По този начин детето се научава да произнася правилно думите и придобива американски акцент. Програмата съдържа различни по жанр и трудност текстове, така че нито да бъдат прекалено трудни, нито прекалено лесни за детето. Освен това, към всеки текст има въпроси за разбиране, за да се гарантира, че детето разбира смисъла на текста, който чете. Детето вижда напредъка си, както и думите, с които среща предизвикателства. По този начин то е мотивирано да се старае и да постига нови и нови успехи всеки ден!

Други статии