Fast ForWord – финалист за две награди EdTech Cool Tool

Fast ForWord е почетен финалист за две Cool Tool (чудесен инструмент) награди в състезанието The EdTech Awards 2018. Fast ForWord е отличен за втора поредна година като финалист в категорията за ученици със специални нужди и в категорията за програми за езиково обучение.

fast-forword-award-winning-program-2018За осма поредна година, EdTech Awards отличават иновационни решения, които трансформират образванието с помощта на технологиите, за да помогнат на учениците по целия свят. Американската организация, която организира състезанието, е една от най-големите и конкурентни програми за образователните технологии и финалистите са избрани от хиляди кандидати.

„Мозъците на децата със затруднения при четене не обработват звуците и думите толкова бързо колкото мозъците на останалите ученици. Мозъците на учениците, които учат английски език, не са подготвени да обработват звуците в английския език. Програмата Fast ForWord е създадена така, че да открива корена на затруднението. Това е различен подход и по тази причина е ефективен за учениците с проблеми с четенето, учениците със затруднения и учениците, които учат английски език“, каза Джефри Д. Томас, изпълнителен директор на Scientific Learning. „Горди сме да получим тази награда за Fast ForWord и уникалния й подход, който помага на учениците да получат помощта, от която се нуждаят, веднъж и завинаги.“

Fast ForWord е разработена от невролози и използва уникален подход от три стъпки, които води до бърз напредък при учениците със затруднения. Първо, тя подготвя мозъка за четенето, като подобрява основните езикови и когнитивни умения, които много често не са добре развити при тези ученици. Второ, тя осигурява персонализирани, интензивни упражнения на редица езикови умения и умения за четене – повече от всеки друг метод или интервенция. Трето, тя използва технология за разпознаване на речта, която слуша и напътства учениците, докато те четат на глас. След като тези затруднения са отстранени, езиковите умения, уменията за четене на учениците и цялостното им представяне в училище се подобряват бързо и промените продължават дори след края на програмата.

Източник: Scientific Learning

 

Други статии