12 причини да опитате Fast ForWord за детето си

Fast ForWord е лидер при софтуерите за четене и учене през последните 15 години. Редица научни изследвания доказват, че невронните пътища могат да бъдат създадени с упражнения и подобряват четенето и способностите за учене. Резултатите, постигнати вследствие употребата на програмата, потвърждават този факт. Днес програмата се използва в над 50 страни по света и е помогнала на над три милиона ученици.

Ето 12 причини да изпробвате програмата за детето си

1: Програмата използва пластичността на мозъка – метод, който вероятно не сте използвали преди

Задачата на училището е да учи децата, които го посещават, а не да променя метода им на учене. Частните уроци правят почти същото. Те покриват материал като този в училище. Разликата е, че се обръща индивидуално внимание на всеки ученик. Същото се случва и при софтуерите за четене. Причината частните уроци и софтуерите за четене да не дават желаните резултати е, че те повтарят това, което се преподава в училище.

fast-forword-galaxy-goalFast ForWord е много по-различен. Той използва невропластиката – способността на мозъка да се променя и подобрява – за да развие когнитивнитe умения, които помагат на детето да чете и да учи ефективно. С помощта на систематични, интензивни и адаптиращи се умствени упражнения, Fast ForWord помага на мозъка да реорганизира и подобри функциите си.

2: Програмата се базира на редица научни изследвания

Fast ForWord е създаден от четирима световноизвестни невролози и ефективността му се доказва и до днес от нови и нови научни изследвания. Това е програмата с най-много научни изследвания в целия свят.

Престижни университети като Станфорд, Корнел, Калифорнийския университет и Рутгърс доказват, че Fast ForWord е ефективна интервенция.  Двегодишно изследване, проведено в щата Невада, поставя Fast ForWord на първо място сред 24 тествани програми за четене.

3: Това е програма, използва се използва само веднъж

Когато програмата се използва редовно за 12 седмици, резултатите от нея са видими и се запазват за дълъг период от време. Програмата изгражда когнитивния капацитет, който подсилва цялата система за учене. Основното умение, което Fast ForWord изгражда, е езиковата обработка. Това е умение, което се използва ежедневно, когато слушаме или четем, затова се упражнява и поддържа.

4: Ползите продължават години след това

Понеже Fast ForWord премахва пречките за ученето, това често води до подобрение на уменията за мислене. Изследване в Далас, Тексас, САЩ, показва, че голяма група ученици, които използват Fast ForWord виждат ползите от нея, както по време на същата година, така и през следващите две години. До този резултат стигат и други изследвания. Родителите казват, че децата им са стигнали ниво, за което са смятали, че е невъзможно преди програмата.

5: Бързи резултати

Fast ForWord използва адаптиращи се алгоритми, които карат учениците да работят продуктивно и да постигат най-добрите възможни резултати. Програмата увеличава трудността на упражненията плавно, за да поддържа темпото на прогрес на ученика.

6: Децата харесват програмата и я намират за забавна

Fast ForWord използва точки, нива, звуци и забавни графики, за да отбележи прогреса на учениците и да създаде атмосфера на компютърна игра. Тя се адаптира, за да могат децата да работят на ниво, което не е нито прекалено лесно, нито прекалено трудно.

Програмата може да се използва и на iPad. Кое дете не обича да играе на iPad? Програмата е интересна и за тийнейджърите, защото е по-добра за учене на думи, отколкото методите, използвани в училище.

7: Индивидуална за всеки ученик

Fast ForWord непрекъснато се адаптира, за да позволи на децата да напредват със своето собствено темпо. Това поддържа мотивацията им и ги прави по-уверени. Също така осигурява най-ефективната употреба на времето, като се фокусира върху индивидуалните предизвикателства, които среща детето.

Fast ForWord съдържа над 50 упражнения, разделени в 10 различни програми. Това позволява да се посрещнат нуждите на деца с различно ниво на владеене на английски език. Способността на програмата да се адаптира към индивидуалните нужди на всяко дете прави обучението интензивно. Детето прекарва по-голяма част от времето на всяка сесия на ръба на възможностите си за учене и е предизвикано да се старае повече и повече във всяка сесия.

8: Почти винаги има ефект от програмата

Резултатите от функционален ЯМР показват, че Fast ForWord подобрява уменията за учене и активира езиковите области в мозъка по време на четенето.

Досега всяко проведено изследване с функционален ЯМР за отчитане на прогреса след употребата на Fast ForWord показва видим ефект в активирането на пътищата за езикова обработка.

Например ако един баскетболист иска да хвърля по-силно, той ще започне да вдига тежести, за да подобри мускулите на ръцете си. Ако вдига тежести 30 минути дневно 5 дни в седмицата за 8-12 седмици (препоръчваният протокол за Fast ForWord) той със сигурност ще стане по-силен.

Мозъкът не е имунизиран към тази обикновена биология. Упражненията за мозъка ще подобрят неговата функция.

По-силните мускули на ръцете невинаги ще доведат до по-силни удари. Понякога проблеми с координацията и слабост в китките или раменете, може да не доведе до желания резултат въпреки по-силните ръце. Въпреки това, през повечето време силата на ръцете води до по-силни и по-далечни хвърляния.

Същото е валидно и за мозъка и ученето. Въпреки подобрената когнитивна функция от Fast ForWord, трудности в други аспекти на ученето, например хиперактивност,  може да намали скоростта, с която ползите от програмата се виждат при четенето.

Нашият опит показва, че учениците виждат ефекта от програмата. Над 96% от клиентите ни са доволни от програмата и биха я препоръчали на приятели.

9: Онлайн обучение на компютър или iPad

Fast ForWord е онлайн програма, която може да се използва от всеки компютър или iPad по всяко време на денонощието и от всяко място по света. Това е практичен начин за учене на английски език, когато учениците са на път. Няма нужда от посещения на школа по английски език или уговорки с частен учител.

10: Ще научите доста за детето си по време на програмата

Fast ForWord е като фитнес за мозъка. Можете да тествате нивото си на издържливост, преди да започнете да ходите на фитнес, и да се справите добре. Въпреки това, когато започнете да използвате уредите във фитнеса, ще откриете истинското си ниво на сила и издържливост.

Fast ForWord работи по същия начин. Детето ви ще започне с тест за определяне на нивото му на владеене на английски език, преди да започне с програмата. Въпреки това по-точни резултати ще получи, когато започне да прави различните упражнения в програмата, всяко от които упражнява различни когнитивни умения и умения за четене.

След 3-4 седмици ще имате добра представа за това на какво ниво е детето ви, колко силни са уменията му за обработка и вниманието му, на какво ниво е работната му памет и още много повече.

11: Програмата се справя с проблема, а не със симптомите му

Повечето програми за четене и учене, включително и частните уроци не се справят с причината за проблемите с ученето и четенето. Те дават временни резултати. Fast ForWord е различен, защото достига до причините за проблемите с работната памет и обработката, които пречат на ученика да напредва. Като се упражняват тези основни умения, Fast ForWord води до резултати, които стават част от ученика. Това е постоянна промяна и втори шанс за ученика да стане добър в четенето и ученето.

12: Програмата работи: За 4-6 месеца се постигат резултати, които обикновено се постигат за около 2 години

Разбира се, това е основната причина да опитате Fast ForWord или приложението Fast ForWord за iPad. Понеже програмата се справя със затрудненията с четенето и ученето, тя работи при ученици на различно ниво на четене и учене. Това се постига само за 30 минути на ден, 4-5 дни седмично само за няколко месеца.

Източник: Gemm Learning

 

 

Други статии