Защо Reading Assistant работи?

Reading Assistant осигурява помощ на учениците в реално време, докато те четат на глас. Програмата е изцяло онлайн, което улеснява вместването й в натоварените графици на учениците. Децата могат да я използват без помощта на родител. Reading Assistant подобрява говорните езикови умения като никоя друга програма. Всеки ученик получава подробни доклади за представянето си и за броя верни думи за минута във всеки от текстовете, които чете.

Правилно моделиране

Звукозаписите на всички текстове, които учениците слушат, преди да започнат да четат, са направени от професионални гласови актьори. Това гарантира, че учениците ще чуят правилното произношение на всяка дума. Учениците виждат думите и картинките на екрана и следят маркировката в текста, докато го слушат. Актьорите четат изразително, за да направят историите интересни.

Помислете за историята

След като чуе историята, ученикът има възможност да кликне върху няколко икони на лампи в нея. Това са въпроси, които насърчават ученика да помисли за историята.

Речник с определения, картинки и видеа

Речникът в Reading Assistant може да бъде включен или изключен. Когато е включен, ученикът вижда подчертани думи в текста. Това са линкове към речника. Когато ученикът кликне върху някой от тях, софтуерът произнася думата бавно и показва дефиницията й. Понякога в нея присъства картинка или видео.

 

 

Помощ с декодирането

Първият запис на историята винаги е голямо предизвикателство. Когато ученикът не може да декодира дадена дума, софтуерът отчита продължителното мълчание и произнася думата. Ученикът може да запише една история повече от веднъж.

Помощ с грешките при четене

Когато ученикът допуска грешки, докато чете, софтуерът оцветява думата на екрана. Освен това, след края на записа, той напомня на ученика да се върне и да се опита да прочете думата правилно. В началото това е изнервящо за някои ученици, защото за първи път в живота си получават толкова ясна обратна връзка за грешките си при четене. Добрата новина е, че скоро те преодоляват първоначалната си реакция и започват да четат уверено.

Помощ с грешното произношение, акцентите и гладкото четене

Софтуерът зад Reading Assistant е достатъчно чувствителен, за да открие проблемите с речта и акцента. Това го прави много полезен инструмент за хората, които искат да овладеят английскиезик на високо ниво. Reading Assistant помага на учениците да четат по-бавно, по-ясно и по-изразително. Веднъж овладяни, тези умения лесно се прехвърлят към разговорния език.

Тест за разбиране на текста

След като ученикът приключи със записите, той трябва да отговори на няколко въпроса за разибране. По този начин се проверява дали е разбрал прякото и преносното значение на текста.

Обратна връзка и още възможности

Една от причините, поради които Reading Assistant е толкова ефективен е незабавната обратна връзка. Ученикът също получава точки за всеки текст и подробен доклад за представянето си. Освен това, той може да се върне на някоя от  историите, които вече е прочел, и да я прочете отново.

Полезна и свързана информация:

Други статии