Fast ForWord и Reading Assistant наградени като „топ продукт”

За трета поредна година продуктите, които са в основата на Neuro English получиха наградата „ТОП ПРОДУКТ“ на Списание District Administration. Списанието е водещо издание в САЩ, и един от главните източници на информация за учениците до 12 клас. Двете програми – Fast ForWord и Reading Assistant са победители в категорията “избор на читателя”. Продуктите са избрани от редакорите на списанието сред стотици номинации от читатели на списанието за продукти, които помагат на училищата да постигнат по-добри резултати.

Продуктите са изследвани в Рутгерс, Станфорд, Харвард, МИТ и Корнел и доказано помагат на учениците да подобрят езиковите си умения, както и уменията си за четене, като се обръща внимание на основните предизвикателства, които им пречат да напрадват в училище. Програмата тренира паметта, вниманието и скоростта на обработка на информация, като използва принципите на невропластиката. Учениците, които използват програмата, могат да подобрят езиковите си умения с до две единици за три месеца, едновременно подобрявайки представянето по всички предмети в училище. Проучванията показват, че тези ползи се запазват във времето.

Reading Assistant е единствената програма, която използва технология за разпознаане на речта и поправя грешките на учениците, докато те четат на глас. По този начин се изграждат умения за гладко четене и разбиране с помощта на слушател, който помага на ученика. Никоя друга програма или електронна книга не осигуряява същите насоки и съвети. С Reading Assistant учениците получават индивидуална помощ всеки път, когато използват соутуера. Всяка минута се използва по най-добрия начин.

„Нашите ученици използват продуктите на Fast ForWord, за да изградят основните езикови умения и умения за четене. След това използват Reading Assistant, за да развият своите знания, разбиране и лексика.”, каза Алисън Оксфорд, директор на Murray County Public Schools в Джорджия. „Ние вярваме, че с тази програма можем да запазим високите постижения, които постигнахме през последните няколко години.”

Други статии